Vrije circulatie tussen binnen en buiten

“Verborgen achter een oude schuur”

Op een perceel dat grenst aan een kwetsbaar natuurgebied maakte een vervallen U-vormige boerderij plaats voor een hedendaagse nieuwbouw. Om het zicht vanop de straat zo landelijk mogelijk te houden, werd de oude schuur aan de straatzijde behouden, met daarachter de moderne nieuwbouwwoning.

De open leefruimtes ontvouwen een panoramisch zicht op de achtertuin doorheen de ononderbroken glaspartij achteraan. Door een deel uit het bouwvolume te snijden, ontstond een overdekt terras. Om oververhitting tegen te gaan, werd gebruikgemaakt van een oversteek en van speciale screens op één meter voor de raampartijen, waardoor er met open ramen een vrije circulatie blijft tussen binnen en buiten.

Horizontale belijning

De gevel werd uitgevoerd in Wasserstrich Special Grijs. Deze werd toon op toon gevoegd voor een monolithisch effect. De lange, platte gevelstenen versterken bovendien het horizontale karakter van de woning.

Om het blokvormige volume een zekere elegantie te geven, werden op verschillende plaatsen subtiel volumes uitgesneden waardoor het geheel een speelser karakter kreeg.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Fotograaf

 

BK Architecten, David Barbaix

Erwetegem

Laurent Brandajs

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.