“Zien en gezien worden”

Herbouwen van een koppelwoning

Het was de bedoeling om de koppelbouw, op de hoek van twee drukke verkeersassen, te laten overkomen als een geheel in plaats van twee afzonderlijke woonentiteiten. Om redenen van akoestiek en privacy is de woning vrij gesloten naar de straatkant toe en zeer open naar de tuinen en het achterliggende landschap.

De inkom, de gastenkamer, de badkamer, het bureau en de bergingen zijn gesitueerd op het gelijkvloers. De badkamer en de gastenkamer zijn gericht naar een patio. De leefruimte met keuken is gesitueerd op de eerste verdieping. Samen met de grote glaspartijen en het ruime terras is er maximaal contact met de naast- en achterliggende tuinen, zonder gevaar voor inkijk. Om dezelfde redenen is de master bedroom, met sanitair en terras, gesitueerd op de tweede verdieping. Op beide verdiepingen lopen binnen en buiten in elkaar over. Een zwevende buitentrap verbindt het terras op de eerste verdieping met de tuin.

Waarom Terca Wasserstrich Special Grijs?

Er werd gekozen voor een steen in wildverband en dunbedmortel die de gevels enerzijds laat opgaan in het landschap en die anderzijds een eigenheid manifesteert door zijn textuur en vorm. De steen is perfect geschikt zowel voor het massieve van de vlakken als voor de lichtheid van de insnijdingen en luifels. Zijn soberheid, in combinatie met het spel van het licht, versterkt de volumewerking van het gebouw.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Building Concepts, Geert Deviaene

Waregem

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.