Herinrichting kerkomgeving

“Een gecoördineerde visie op landschap, erfgoed en verkeer”

De herinrichting van de kerkomgeving rondom de Sint-Servaaskerk in Wemmel spruit voort uit het landschapsbeheerplan dat voor deze site en omgeving werd opgesteld in samenspraak met Onroerend Erfgoed. Het beheersplan voor de kerkomgeving werd vertaald naar een technisch uitvoerbaar infrastructuurproject.

Om deze kerkomgeving opnieuw tot haar recht te laten komen en in ere te herstellen, zoals opgenomen in het landschapsbeheersplan, werd er naast de vormelijke aspecten tevens voor geopteerd om te werken met kwalitatieve, duurzame materialen met een authentieke look. Een contrasterend kleureffect was bijkomend noodzakelijk om de verkeersfunctie te benadrukken.

Waarom Authentica Retro Castello?

De keuze viel op deze getrommelde warme kleiklinker met een duidelijke bruinrode nuancering. De klinker voldeed perfect aan het beeld en de eigenschappen die men voor ogen had, met name duurzaamheid, kleurvastheid en een mooie verouderde look. Hij liet tevens een duidelijke definiëring en afbakening van de verkeersstromen toe.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Studiebureau Meso, Grimbergen

Wemmel

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk