“Ontwerp, beplanting én materialen dragen bij tot organisch geheel.”

Herinrichting van de tuinen van de Cité Modèle in Laken

De Cité Modèle is een modernistisch icoon dat werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1958. Toen droomde men ervan om een ideale wereld in miniatuur- vorm te creëren, een zelfstandig stadje in de stad.

Vandaag maakt de herontwikkeling van de tuinen de omgekeerde beweging: ze legt opnieuw contact met de buitenwereld. Al zijn de tuinen er in de eerste plaats voor de bewoners van de omliggende sociale woontorens. De duurzame en artistieke tuinen verbeteren hun welzijn en versterken hun zelfbewustheid.

Waarom Oud Hollands - Oud Rotterdam?

Het architectenbureau wilde de aandacht voor de natuur in het ontwerp ook doortrekken naar de gebruikte materialen. Het zocht een onderhoudsvriendelijke klinker die niet te glad is. Een steen uit klei bleek al snel de perfecte keuze. En Oud Hollands - Oud Rotterdam beantwoordde aan alle verwachtingen. Bovendien verzekert het productieproces van deze kleiklinkers hun lange levensduur.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

JNC International, Brussel / Bruxelles

Laken

Wienerberger: referentie kleiklinkers: Kleiklinkerpark showroom, Londerzeel A12

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.