"Massief effect dankzij horizontale gevelsteen"

Hoekgebouw met tandartspraktijk en flats in Zele

Op een druk knooppunt waar wegen en spoorwegen samenkomen verrijst een statig gebouw dat onderdak biedt aan een tandartspraktijk en appartementen.

Het ontwerp is zo opgevat dat een breed uitwaaierende gebogen raampartij vanuit de praktijk een onbelemmerd uitzicht biedt op de omgeving. Om de privacy van patiënten te garanderen werd de vloerpas van de praktijkruimte hoger aangelegd dan die van de straat. Daarnaast werden de flats op de eerste en tweede verdieping elk op hun eigen manier ingetekend, wat hen een eigen karakter verleent, aangepast aan de oriëntering van het gebouw.

Waarom Terca Wasserstrich Special E1?

Door het gebruik van de lange en slanke Wasserstrich gevelstenen, krijgt het gebouw een massief karakter dat de openheid van de gordijngevel in de praktijkruimte nog sterker accentueert. De kleur en de ruwe textuur zorgen samen dan weer voor een natuurlijke uitstraling.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

Eeckman & Partners, Luc Eeckman

Zele

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk