"Minerale look"

Een hoofdkwartier op het scherpst van de spitstechnologie

In het hart van het wetenschapspark in Sart-Tilman bij Luik, wil dit nieuwe hoofdkwartier gestalte geven aan de pioniersrol van het bedrijf dat er huist.

Voor de inplanting vertrok de architect van een L-vormig grondplan, ideaal voor zo’n bebost terrein met een natuurlijke hellingsgraad. Het ontwerp werd modulair opgevat met een gesloten zijgevel die de optie biedt om later uit te breiden.

Maar wat er echt uit springt in het ontwerp, is de verticale as die door het gebouw loopt. Enerzijds snijdt ze door de volumes en laat ze licht binnenvallen, anderzijds verbindt deze ingreep de verschillende delen van het gebouw, van werkruimtes tot vergaderzalen.

Waarom Terca Cassia Zwart Grafiet?

Het gros van het gebouw is opgetrokken uit donkere baksteen, gekozen omwille van haar ruwe textuur en de opvallende, langwerpige vorm. Hier werden stenen van 50 cm gebruikt, actueel formaat is 40 cm. De afwezigheid van voegwerk benadrukt die horizontaliteit en verleent het geheel een minerale look, helemaal afgestemd op de bosrijke omgeving.

Die sobere materiaalkeuzes houden het onberispelijke wit van de uitbouw in balans en creëren een dynamiek die de rechtlijnigheid doorbreekt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

AAL - Atelier Architecture Lavaux, Pierre Pirard, Esneux

Seraing

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.