Sterk stedelijk markerend project

“Van de omringende drukte naar de rust van een besloten binnentuin”

Het woonproject Jibrelle in Ganshoren ligt op het snijpunt van twee doodgewone straten. In stedenbouwkundige termen vertaald, verzamelt het gebouw de wijk, en vormt het door zijn massiviteit een herkenbaar stedelijk beeld. Het hoogteverschil met de aanpalende gebouwen wordt gradueel overbrugd. In de langste gevel werd een knik aangebracht om monotonie tegen te gaan.

Verschillende metselverbanden en kleuren voor de voegen genereren een sterke verticale geleding, harmoniserend en aansluitend met de omliggende gebouwen. Het project is voorzien van een langgerekte inkompartij en een hortus conclusus, een besloten binnentuin van 400 m². De 18 wooneenheden zijn bijzonder ruim en lichtrijk opgevat, met zonnige zuidwestelijk georiënteerde terrassen.

Opgewekte baksteenkleur  

Voor dit stedelijk markerend project was de keuze van de materialen belangrijk, en werd er gekozen voor de lichte en opgewekte baksteenkleur van de Terca Elignia Arctica Wit. In combinatie met de goudgeel gepoederlakte ramen lijkt het geheel, qua gewicht en massa, te ontsnappen aan de wetten van de zwaartekracht. Architectuur impliceert altijd een beetje magie, mysterie en verbeelding.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Fotograaf

 

IMPULS(E) architecten

Ganshoren

Tim Van de Velde

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.