Licht en openheid in alle privacy

“Een kangoeroewoning: samenleven in stijl onder één dak”

Sobere lijnen en volumes kenmerken de architectuur van deze kangoeroewoning. Een verticale nis in de voorgevel beschut en accentueert de inkompartij en een vide geeft de inkomhal een monumentaal karakter. De zuidgevel, gelegen aan de straatzijde, wordt visueel verbreed door een vooruitspringend volume afgewerkt met een langwerpige gevelsteen.

De grote glaspartijen in de noordgevel halen overvloedig daglicht binnen zonder risico op oververhitting in de woning. Door grote vides hebben ook de bureelruimte op de verdieping en de nachthal optimaal contact met de zit- en eetruimte en de tuin. Een groot portaal in gevelmetselwerk beschermt de beglazing en de houten gevelbekleding tegen vervuiling en scheidt de woonvertrekken van de ouders op de 2de verdieping visueel van deze van de kinderen. Grote terrassen op de 2de verdieping aan 3 zijden van de woning zorgen ervoor dat de ouders ook kunnen genieten van de mooie omgeving zonder de privacy van de kinderen te verstoren.

Grijs met warme kleurnuances

Het elegante en slanke formaat met voor een grijze gevelsteen warme kleurnuances hebben de keuze voor de Terca Wasserstrich Special Grijs bepaald. De kleur van de steen zorgt voor voldoende contrast tussen het gevelmetselwerk en de witte gevelbepleistering enerzijds en de gevelbekleding in zwartbruin hout anderzijds. Door het toon op toon voegwerk krijgt de geschaafde ruwe structuur van de steen een meer egale look zonder de verfijning aan de gemetste gevelvlakken te verliezen. De overkragingen werden afgewerkt met Wasserstrich Special Grijs steenstrippen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architectenbureau Michel Muylaert

Bonheiden

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.