Kantoor in de tuin

“Een speels en wisselend patroon van licht en donker”

Het perceel is gelegen in een woonstraat met vrije kavels op het hoogste punt van Poperinge. Hierdoor kent het een vrij groot verval tussen de perceelgrens rechts en links. De architect koos ervoor om de natuurlijke hoogteverschillen te behouden en geen keerelementen te voorzien naar de buurpercelen. Het gebouw verheft zich daarom als het ware uit het maaiveld door een bakstenen sokkel die rondom in het groen wordt ingebed.

Op het gelijkvloers bevindt zich het kantoor van de architecten zelf en op de verdieping is er een woongelegenheid met zuiderterras. De landschapsburelen richten zich via een uitgestrekte raampartij op de noordelijke landschapstuin. De baksteenarchitectuur en de materialen van het interieur geven de kantoren een warme en huiselijke sfeer.

Waarom een Brick-mix van Terca Wasserstrich Special Karmijnrood en Classo Blauw-Rood Genuanceerd Gesinterd?

Een sterke eenheid wordt bekomen door het consequent toepassen van een baksteenmix op gevels en sokkel. Beide stenen werden in gelijke verhouding gemengd en gelijmd. De dieprode kleur van de stenen in combinatie met het zwart aluminium schrijnwerk geven het gebouw een warme aanblik.

Een aandeel donkerdere Wasserstrich stenen weerkaatsen vaak het zonlicht en geven aan de gevel een speels en wisselend patroon van licht en donker.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Vandewynckel Luc & Karel Architecten

Poperinge

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.