“Duidelijk afgelijnd huis van en voor kinderen”

Kinderdagverblijf in het kader van totaalproject in Westmeerbeek

Begin 2015 konden 50 kinderen terecht in een nieuwe buitenschoolse kinderopvang. Dit project kaderde in een bredere opdracht. Naast de opvang zou namelijk later een nieuw project voor sociale woningbouw verrijzen. Daarom moesten de woningen en de kinderopvang naadloos op elkaar afgestemd kunnen worden – zowel vormtechnisch als op het vlak van materialen.

Omdat het tenslotte een plek voor kinderen was, werd geopteerd om het hoofdvolume in de vorm van een klassiek huis te bouwen, zoals kinderen een huis zouden tekenen. Daarom zochten de architecten een manier om dit ‘oerhuis’ visueel los te koppelen van het metselwerk in de buurt. Zo kozen ze voor gevelbekleding in hetzelfde kleur als de dakpannen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Essa Ingenieurs- en architectenbureau

Westmeerbeek

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.