Nieuwe functies toegekend

“Respectvolle renovatie van een indrukwekkend kasteelgoed”

Het project omvat de restauratie en renovatie van een koetshuis uit de 17e eeuw. Het maakt deel uit van een indrukwekkend landgoed met een kasteel, 2 koetshuizen, een conciërgerie en een duiventoren. Het oorspronkelijke rechter koetshuis herbergde een koetsengarage, een paardenstal, een klein logement voor knechten op de voutekamer, met een annex schuurtje en een hooizolder.

Het koetshuis kreeg als nieuwe functie woon-, ontspannings- en ontvangstruimte bij het kasteel. De verdieping werd ingericht als gezinswoning met 3 slaapkamers. Het spreekt voor zich dat het oude gebouw met het nodige respect voor de erfgoedwaarde werd aangepakt.

Esthetisch mooi en thermisch efficiënt

De vloeren in de paardenstal en de koetsengarage dienden terug uitgevoerd te worden in keramische materialen. De nieuwe vloeren moesten uiteraard hetzelfde uitzicht hebben als de oude. Na een lange speurtocht om het geschikte materiaal te vinden, viel de keuze voor de kleiklinker Trendline Carpo. Niet alleen omwille van het gelijkaardige uitzicht, maar ook omwille van zijn kwaliteiten.

Bijkomend werden de ruimten voorzien van vloerverwarming. Met het oog op een optimale warmteafgifte werden de kleiklinkers verzaagd tot strips. Dit alles gaf een prachtig esthetisch resultaat en een ideaal thermisch comfort. Ook buiten werd met succes geëxperimenteerd met een terras-afboording van verzaagde strips.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architekten- & studieburo Rudi Coopman

Evergem

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.