Open landschappelijk karakter

“Een open landschappelijk karakter met behoud van de bomen”

’t Moorken is een bistro gelegen aan de rand van natuurreservaat ‘Het Maldegemveld’, onderdeel van het Drongengoedbos. Het restaurant werd door een Lievegemse ondernemer in ere hersteld. De volledige buitenruimte van het restaurant werd hertekend en onder handen genomen.

De programmapunten waren vrij beperkt: naast het bewaren van het open landschappelijke karakter was het behouden van de bestaande bomen een absolute prioriteit. Door het uitbouwen/vergroten van de oppervlakte van het restaurant waren de boomspiegels van meerdere bomen boven de vloerpas komen te liggen.

Door gebruik te maken van op maat gerealiseerde cortenstaalbakken kon dit niveauverschil perfect opgevangen worden. De toepassing van kleiklinkers doet het bijzonder goed in combinatie met het cortenstaal. Naast de cortenstaalbakken werd ook een trap in kleiklinkers aangebracht om dit niveauverschil op te vangen.

Optimale waterhuishouding

De bouwheer koos voor een bruin genuanceerde waterpasserende Passaqua Doris kleiklinker, enerzijds vanwege zijn natuurlijke uitstraling en anderzijds omdat de kleur het best overeenkomt met het exterieure schrijnwerk van het restaurant. De vlotte waterinfiltratie komt zowel de bestaande bomen als de waterhuishouding in het algemeen ten goede.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Tuinaanneming Trenson, Adegem

Maldegem

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.