Maximale interactie met de omgeving

“Bakstenen helpen om gevoelens en herinneringen op te roepen.”

De Hoge Kouter is een verzorgingstehuis voor kinderen en jongvolwassenen van 12 tot 21 jaar met een mentale beperking. Er wordt gewerkt met een combinatie van internaat en ambulante zorg.

Het complex bevindt zich in een residentiële omgeving en is omringd door openbaar groen. Zo wordt interactie met de omwonenden geprivilegieerd. Het complex is opgevat als een aaneenschakeling van vier afzonderlijke woningen rond een centrale patio en een polyvalente zaal. Het geheel is afgestemd op de stijl van de omliggende bebouwing.

Waarom Terca Metropolis Aula Rood?

Alle gevelpartijen werden in deze Eco-brick steen uitgevoerd. Door de verspringende volumes en de centrale patio zijn de stenen zichtbaar vanuit elke binnenruimte. Ze zorgen voor een vertrouwd en huiselijk gevoel. De structuur van de gevelsteen zorgt voor een boeiend spel van licht en schaduw volgens de lichtinval.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Bureau DBG, Dries Goesaert

Kortrijk

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.