Volumes onderling verschoven

“Ruwe bolster in symbiose met de omgeving”

Op het oorspronkelijke plan van de woning waren drie prominente assen aanwezig, die ook gebruikt werden als uitgangspunt voor de nieuwe woning. De lijnen verdelen het ontwerp in vier zones met als functies: eten, leven, koken en ontvangen. De vier volumes werden vervolgens onderling verschoven. Hierdoor ontstaan interessante intimistische buitenruimtes, waaronder twee terrassen, een groene patio/binnentuin en een inham die de inkom accentueert. Deze dynamiek zorgt voor een constante wisselwerking tussen interieur en exterieur.

Er werd tevens beslist om de nok en kroonlijst te verhogen, om zo plaats te creëren voor slaap- en badkamers en een bureauruimte. Deze transformatie vertaalt zich in de welgekende oervorm van de woningtypologie: een zadeldak op een gelijkvloers volume.

Ruw en natuurlijk uitzicht

Om het monolithische archetype te accentueren, werden zowel gevel als dak in hetzelfde materiaal afgewerkt: een tile-mix van Koramic Keymer Goxhill Autumn brown (92%) en Dark chestnut (8%). Dit omwille van hun veelzijdige plaatsingsmogelijkheden maar vooral ook om het ruwe en natuurlijke uitzicht. Deze verweerde indruk creëert een tijdloos karakter dat natuurlijk aanvoelt en geen onnodige aandacht trekt. De ruwe bolster staat in schril contrast met het sobere doch warme interieur.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

BAMMM Architectuur, Sebastien Dhondt

Avelgem

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.