"Kleurvast, vorstvrij en een blijvend natuurlijk karakter”

Multifunctioneel plein in harmonie met zeedijk in Oostduinkerke

Tot vorig jaar benutte het Astridplein in Oostduinkerke nog niet ten volle zijn potentieel. De locatie deed dienst als parking, wat het zicht op het strand belemmerde. Om het Astridplein een nieuw elan te geven, besloot het gemeentebestuur om een ondergrondse parkeergarage te bouwen, en het plein een signaalfunctie als toegangspoort naar de zeedijk te geven. Vormgeving en materiaalgebruik waren dus cruciaal.

Waarom de Scala Dresden kleiklinkers?

De architecten stelden alles in het werk om het plein en de aanliggende wandeldijk als eenheid voor te stellen. Daarom kozen ze voor kleiklinkers: kleurvast, vorstvrij en met een blijvend natuurlijk karakter – ideaal om deze harmonie ook op lange termijn in eer te houden. Kleiklinkers bleken ook uitstekend te passen in een omgeving met veel zand, want zo worden de voegen optimal opgevuld. Uit het gevarieerde kleurenpalet bij Wienerberger viel de keuze op de blauw-grijze Scala Dresden kleiklinkers, met een dieperliggende antraciet-bruine nuancering.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Lobelle Studiebureau, Jabbeke

Oostduinkerke

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk