Inspelen op nieuwe woonbehoeften

“Genereus samen-wonen rond een gedeelde tuin”

In Wilsele-Putkapel werd een woonensemble gerealiseerd naast het nieuwe zwembad. De vier woongebouwen voorzien samen in 36 woonentiteiten, twee commerciële ruimten en een collectieve binnentuin. De realisatie van dit woonproject kadert in het ambitieuze plan om een kloppend hart voor Wilsele-Putkapel te creëren. Samen met de Sint-Agathakerk en het nieuwe zwembad vormt het woongebouw een derde gevel aan een nieuw te realiseren groen plein in de dorpskern.

Het complex omvat een gevarieerd aanbod bestaande uit een-, twee en drieslaapkamer appartementen, aangevuld met twee commerciële ruimten op de begane grond. Een juiste maat tussen de gebouwen zorgt voor de nodige privacy tussen de bewoners en geeft vorm aan de collectieve binnentuin met een gepaste intimiteit. De dakvorm van de woonvolumes vormt een bindende factor en zoekt naar een verzoening tussen het platte dak van het woonzorgcentrum en de klassieke zadeldaken die aanwezig zijn in het dorp. Het licht hellende vlinderdak vormt hierop een hedendaags antwoord.

Een slimme mix van twee verbanden

De Terca Elignia Betula werd met grote zorg traditioneel verwerkt als gewoon metselwerk met een licht terugliggend voegwerk. Er werden 4 metselwerkverbanden toegepast. Een staand verband op het gelijkvloers zet de woonvolumes met hun voeten op de grond. Elders, bij de terrassen bijvoorbeeld, benadrukt een dubbel klezorenverband de lengte van de steen maar zorgt tegelijkertijd voor een visuele schaalverkleining van de woonvolumes. Bij de tuinmuren werd een claustraverband toegepast om subtiele doorzichten naar de binnentuin te realiseren.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Fotografie

Product

 

RE-ST Architectenvennootschap

Wilsele-Putkapel

Franky Larousselle

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.