Specifieke volumes met sculpturaal ontwerp

“Een baken voor de nieuwe, stedelijke ontwikkeling”

Sky One vormt de eindfase van een volledig bouwblok langs de oever van de Leuvense Vaart, een baken voor de nieuwe stedelijke ontwikkeling. De grillige vorm van het terrein gaf ontstaan aan specifieke volumes met een sculpturaal ontwerp. Hoewel het bouwblok een monolithisch geheel vormt, maakt zijn opwaartse vorm een slanke indruk.

De massiviteit van het volume wordt benadrukt door het gebruik van baksteen, maar tezelfdertijd geven diepe insnijdingen voor de ramen en balkons het gebouw een fris karakter. Boven het gelijkvloers bevinden zich de verdiepingen met lounge-appartementen en penthouses, die van unieke uitzichten over de Vaartkom en Leuven genieten. Bovenop het gebouw zijn twee ruime privédaktuinen voorzien met een eigen zwembad. Rond deze terrassen is een groene zone ontworpen, met hoge grassen die een ‘groene kroon’ vormen op het gebouw.

Baksteen benadrukt de massiviteit van het volume

Bij dit project pasten de architecten de Terca Wasserstrich Special Sablé gevelsteen toe. Deze slanke, onbezande en oneffen gevelsteen schommelt qua tint tussen grijs en zandkleur, met parelwitte nuances. De langwerpige steen benadrukt ontegensprekelijk maar op subtiele wijze de massiviteit van het volume.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Fotograaf

Product

 

A2O, Brussel

Leuven

Stijn Bollaert

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk