Een kanaal in de achtertuin

“Optimale integratie in het straatbeeld”

‘Hof Emblehem’ is een rustig gelegen woonproject langs het Netekanaal. Het bestaat uit 4 optimaal georiënteerde nieuwbouw appartementsgebouwen met daarin 51 appartementen, 2 commerciële ruimtes en tussenin semipublieke buitenruimtes.

Een frivole gevel op de kopse zijden van de gebouwen zorgt voor lichtheid en transparantie naar de achterliggende straat. De eenvoudige achterliggende sokkel, opgetrokken in duurzaam bruingrijs metselwerk, zorgt voor een rustige achtergrond waardoor het frivole lijnwerk van de uitkragende terrassen vrij spel krijgt. 

Voor de balustrades werd afwisselend gekozen voor beglazing en natuursteen om de gevel een gevarieerde en menselijke schaal te geven. Het gevarieerde spel van de terrassen geeft een aparte toets aan het project en maakte het mogelijk om de gevels harmonieus doch individueel in te vullen. Door de inplanting van de gebouwen aan de Dorpstraat zijn de kopgevels van gelijke breedte met de overliggende open/halfopen bebouwing. Hierdoor werd een optimale integratie in het straatbeeld bekomen.

Subtiele verwijzing naar het omliggende groen

De bruine Terca Milosa Kogelbloem gevelsteen contrasteert mooi met de lichtgekleurde afwerking van de uitkragende terrassen en de kopse gevels. Het geeft tevens een tijdloze, evenwichtige toets aan het geheel. De Terca Milosa Kogelbloem zorgt bovendien ook voor een subtiele, natuurlijke verwijzing naar het omringende groene kader.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

M2 Architecten, Philip Mortelmans

Emblem

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.