Vergezichten aan twee zijden

“Een gevel met een mooie vormentaal, in functie van het gebruik”

Op wandelafstand van het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen en dichtbij centrum Gent, werd deze meergezinswoning opgetrokken op een verwaarloosd bouwperceel. Omdat het een hoekpand betreft, kon er optimaal gewerkt worden met vergezichten aan twee zijden.

Op strategische plekken werden insnijdingen gemaakt zodat er een inpandig terras ontstond en een overdekte inkom. De inpandige terrassen werden op de hoek geplaatst en het gebruik van claustra’s creëert zowel geborgenheid als zichten. Elk appartement is een doorzonappartement met uitkijk op de groene binnentuin.

Krachtige metselwerkverbanden

Er werd geopteerd voor de Terca Imperium Flavius Iluzo, een grijze steen met voldoende karakter om de verschillende metselwerkverbanden kracht bij te zetten. De gevelsteen werd verlijmd uitgevoerd in wildverband. Ter hoogte van de vloeropbouw werd het wildverband verticaal geplaatst om deze lijnen zichtbaar te maken in het gevelaanzicht. De horizontaliteit werd enigszins doorbroken met stroken van verticaal metselwerk, die nog versterkt werden door claustra’s.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Vertongen Architecten, Gent

Mariakerke, Gent

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.