Vernieuwing van het stedelijke weefsel

“Monochroom is allesbehalve monotoon”

Na de verhuis van de Tupperware-productie naar een industrieterrein even verderop kwam de site enkele jaren geleden leeg te staan en raakte zo in verval. Met het oog op een doorgedreven reconversie werd een masterplan uitgetekend waarvan fase 1 voorzag in de realisatie van 4 Urban Villa’s en 27 grondgebonden woningen.

De vier Urban Villa’s met in totaal 60 units werden opgetrokken rond een verhoogd semipubliek terrein bovenop de ondergrondse parking. De vier volumes worden bovendien ontsloten via dit centrale plein, dat door het aanwezige groen meer weg heeft van een tuin, waardoor thuiskomen een extra dimensie meekrijgt. Gelegen aan de Denderoevers is dit project belangrijk in een poging om het stedelijke weefsel op de rechteroever te vernieuwen en bij het centrum te betrekken. Momenteel loopt fase 3 reeds in dit nieuwe stadsdeel.

Knipoog naar het industriële verleden

Er werd gekozen voor de Terca Recup Molenlandse Rijnvorm, als knipoog naar het industriële verleden van de site. De buitenkorst van de vier volumes kreeg door de dieperliggende ramen een expressief karakter. De vloerplaten in de verschillende volumes werden in het gevelvlak gemarkeerd door een verticaal metselverband dat mee omhoog loopt tot de onderzijde van de ramen. Het voegwerk van deze banden verschilt van kleur per unit en volgt de kleur van het metselwerk. De verdiepingshoge gevelvlakken tussen de vloeraccenten werden uitgevoerd in gelijmde baksteen. Eén materiaal, verschillend verwerkt en met verschillende patronen brengt de juiste binding tussen de verschillende units tot stand en geeft ze anderzijds toch de beoogde uniciteit.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Pascal Fançois architects, i.s.m. Matexi en Revive

Aalst

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.