Baksteen als bindmiddel

“Nauw contact met de groene omgeving”

Deze eengezinswoning richt zich maximaal op de achterliggende tuin en de zichten rondom dankzij grote glaspartijen, dorpelloze overgangen en overdekte buitenruimtes. Nauw contact met de groene omgeving was dan ook het uitgangspunt van de opdrachtgevers. Om een realistisch bouwbudget te koppelen aan een woning met een verrassend en uniek karakter werden onder andere het gelijkvloers en de verdieping ten opzichte van elkaar verschoven. Zo ontstaan niet enkel wat speelsere volumes maar tevens een overdekt terras en een carport.

Om de compactheid en eenheid alsnog te benadrukken werd er rondom de woning een verticale band gemetseld die het geheel als het ware samenhoudt. Baksteen als bindmiddel. Bovendien werd deze bijzonder eenvoudige ingreep een van de belangrijkste kenmerken van deze woning. Uniek in haar eenvoud. Die verrassende eenvoud vertaalt zich ook in de organisatie van de woning: eenvoudige en logische schakelingen.

Eerlijk en puur

In deze traditionele en groene omgeving was het belangrijk om een “zacht” gebouw te ontwerpen. Een gebouw dat refereert aan de traditionele architectuur van de Druivenstreek. Rode baksteen is daarvoor uitermate geschikt. Deze Terca Classo Alverna met z’n warme, genuanceerde kleuren des te meer. Het ruwere en niet-perfecte karakter van de handvorm baksteen gaf ook aanleiding tot de keuze van de andere materialen. Eerlijk en puur.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Blanco Architecten, Hoeilaart

Huldenberg

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.