Licht, strak en aaibaar concept

“Schijnbare eenvoud is vaak het resultaat van intensief denkwerk.”

Deze strak vormgegeven woning ligt ingebed in het groen, dicht tegen de heide aan. Het concept oogt eenvoudig en voor de hand liggend. Toch is deze eenvoud enkel kunnen ontstaan na een bijzonder intensief ontwerpproces.

De vraag naar overvloedige lichtinval en maximale ruimtelijkheid op een bescheiden bouwperceel maakten de uitdaging compleet. Er werd ruimschoots gebruikgemaakt van speelse niveauverschillen doorheen de hele woning. De voorgevel werd gesloten gehouden, de achtergevel opent zich naar het groen toe.

Zacht en veranderlijk schaduwspel op de gevel

Omdat er gezocht werd naar een lichte steen, viel de keuze vrij snel op Terca Elignia Nordica Wit. Geen lichtgrijs en ook geen spierwit, maar een zachte lichte kleur die toch ook warm oogt… De verschillen in de structuur van de steen geven net dat extraatje waardoor het ook niet effen of ‘saai’ wordt. Er ontstaat een zacht veranderlijk schaduwspel doorheen de dag wanneer de zon draait.

In het totaalbeeld werd gezocht naar een rustige elegante vormgeving, een eerlijke en frisse architectuur, waar de Terca Elignia Nordica Wit mooi in past.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Fotograaf

 

Eva Koch Architecten

Kalmthout

Nick Cannaerts

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.