De traphal als centrale lichtkoker

“Wonen en werken in een permanente vakantiesfeer”

Een perceel op een boogscheut van de zee, maar in een rustige woonomgeving, vormt het vertrekpunt voor het ontwerp van deze eengezinswoning met thuiskantoor. Het programma omvat enerzijds een kantoor voor de bouwheer en anderzijds het leefprogramma voor een jong gezin.

Het kantoor vraagt een rustige plek, het leefgebeuren moet volop bij de beleving van de tuin worden betrokken. Ook de interne relatie tussen de leeffuncties onderling zijn van groot belang. De trap vormt de schakel tussen alle leeffuncties en zorgt voor een driedimensionale beleving van de woning. Deze verbindt het niveau van de slaapkamers met zowel de leefkeuken en zitruimte als de speelruimte voor de kinderen. Dankzij de vele ramen die gelinkt worden aan de vide, het dakterras en de patio op kelderniveau, vormt de traphal een lichtkoker die van overal in de woning voelbaar is. Er wordt in dit gezin minstens evenveel tijd buiten als in de woning zelf doorgebracht. De buitenruimtes, de aanleg en inrichting van de tuin vormden een essentieel onderdeel van het ontwerp. Een zwembad en avondterras waren dan ook onmisbaar.

Tactiliteit en massieve uitstraling

Er werd gewerkt met de Terca Imperium Albius om de woning een massieve uitstraling te geven. Deze steen met een op voorhand aangebrachte kaleilaag kwam verschillende malen terug in het materialenpalet dat voor het ontwerp van de woning werd samengesteld. De steen werd toon op toon gevoegd, om het idee van gevelvlakken kracht bij te zetten. De zwarte ramen zorgen voor een sterk contrast met de lichte gevelsteen. Het verschil in tactiliteit tussen metselwerk en houten planchetten zorgt voor een sobere detaillering van de gevel en een perfecte integratie in zijn omgeving. Samen met de lichte kleuren van zowel het metselwerk als de houten planchetten, leidt dit tot een permanent vakantiegevoel en een rustige werkplek.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

PVL architecten

Koksijde

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.