Tussen twee patio’s

“Maximale openheid tussen twee gesloten muren”

Deze rijwoning in hartje Waregem werd geconcipieerd als een ruimtelijke patiowoning. Tussen de twee gesloten deelmuren wordt toch overvloedig licht binnengetrokken in de leefruimte, gelegen tussen twee patio’s, met name een verticale patio aan de straatzijde en een patio als stadstuin met zwembad.

Grote glaspartijen, drempelloze overgangen en materialen laten binnen- en buitenruimtes naadloos in elkaar overvloeien. De trappartij beweegt zich rond de verticale kastwand, langs de royale vide boven de eetruimte en tussen de verschillende split-levels met bureauruimte, slaapruimtes en badruimtes. Naast een groot ruimtegevoel en maximale lichtinval brengt de vide interessante contacten teweeg tussen de leefruimtes en de bovenliggende bureau- en slaapruimte.

Monolithisch effect

Als gevelafwerking werd op zoek gegaan naar een gevelsteen met een eigen karakter: de Terca Metropolis Vesta Zwart, een ruwe gevelsteen met nuances van donkergrijs tot wit. De dunne voeg en het wildverband geven de gevelvlakken een monolithisch uitzicht. De verticale plaatsing van de gevelsteen speelt perfect in op de beoogde verticaliteit van de ‘barcode’-architectuur.

De gevelsteen harmonieert mooi met het zwarte aluminium schrijnwerk. Deze Eco-brick is dunner dan een klassieke gevelsteen en laat meer plaats voor spouwisolatie. Voor de stadstuin-patio werd gewerkt met de gekaleide Terca Imperium Albius. De gevelsteen loopt tevens door als wandafwerking in de autoberging/mancave.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Ruimtemannen, atelier voor architectuur, Nicolas Vandoorne en Wouter Cannie,

Waregem

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.