Anders omgaan met het fenomeen ‘verkaveling’

“Nieuwe sociale woonwijk met oog voor speelsheid en detail”

Dit project, met kwalitatief wonen als uitgangspunt, omvat 28 sociale woningen. Er werd vooraf grondig nagedacht over nieuwe vormen van omgaan met ‘de verkaveling’, wat resulteerde in compacte woningen met een optimale oriëntatie en een private buitenruimte. De nieuwe ontwikkeling sluit aan op een bestaande woonwijk en ligt  in een groter verkavelingsproject.

De 16 koopwoningen werden per twee gekoppeld en zijn voorzien van een zadeldak. De 12 huurwoningen met lessenaarsdak zijn geconcipieerd volgens het doorzonprincipe. Ze beantwoorden het ritmische gegeven van de koopwoningen met een ingetogen woonlint. Omwille van de oost-west oriëntatie werden de huurwoningen in het midden van hun perceel ingeplant en voorzien van een evenwaardige voor- en achtertuin. Zowel de koop- als de huurwoningen beschikken over een eigen private buitenruimte en een (overdekte) parkeerplaats.

Speels effect in het straatbeeld

Er werd gekozen voor een brick-mix van Terca Elignia gevelstenen. De stenen vertonen een genuanceerd warmrood kleurenpalet met elk een eigen accent. Door de afwisseling tussen de gevelstenen zijn de woningen subtiel van elkaar te onderscheiden. Claustra-accenten in de gevels zorgen voor een speels effect in het straatbeeld.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architecten Groep III, Kobe Pillen

Izegem

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.