Compact wonen rond gemeenschappelijk groen

“Een nieuwe kijk op de klassieke vierkantshoeve”

“Project Ruytershoeve” is een inbreidingsproject gelegen in een dicht bebouwde dorpskern. Een bestaand, gerestaureerd woonhuis en poortgebouw werden aan de straatzijde uitgebreid met een nieuwbouwvolume van 2 appartementen en achterliggend met 18 nieuwbouwwoningen rond een centrale groene parktuin.

Het bestaande woonhuis en poortgebouw moesten wegens hun erfgoedwaarde bewaard blijven. Initieel betrof het hier een typische Haspengouwse vierkantshoeve. Door de oorspronkelijke volumes van schuren en stallen los te trekken van elkaar ontstonden doorsteken en wandelpaden met boeiende zichtassen.

De achterliggende woningen liggen wat hoger door de helling van het terrein en beschikken over een private tuin met terras, tuinberging en aansluiting op de omliggende wandelpaden.

Een strak en sober materiaalgebruik

Voor de gevels werd gewerkt met de Terca Metropolis Aula Rood Eco-brick. De daken werden bekleed met Koramic Datura Antraciet mat dakpannen. Dat heeft geleid tot een strak en sober uitzicht, dat tevens verwijst naar de typologie van de omliggende hoeves. In de parktuin werd een kronkelend pad aangebracht met Authentica Rood kleiklinkers.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

Hela! Architecten, Sophie Helaers    

Sint-Truiden

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.