“We transformeerden een archetype tot een hedendaagse woonomgeving.”

Hedendaags rood in Sint-Kruis

In een open polderlandschap net buiten de Brugse stadsmuren creëerden ampe.trybou architecten een woning van twee units voor telkens zes jongeren met ernstige gedrags- en emotionele stoornissen. De architecten speelden met verschillende contrasten, enerzijds tussen de binnen- en buitenzone, anderzijds tussen ruimtes van afzondering en ontmoeting. Het woonhuis staat in een open omgeving en geeft een aanzet tot een verdere ontwikkeling van de site.

Waarom de mix van Wienerberger stenen?

Voor vormgeving en materiaalkeuze lieten de architecten zich inspireren door de landelijke omgeving. Uit het Wienerberger assortiment kozen ze bakstenen van verschillende roodtinten en formaten zoals Terca Rood Glad Kortemark, Rood Schors en Recup Rupelse Rijnvorm met schijnvoeg. Deze bakstenen werden volgens een bepaald basispatroon dooreen gemetseld. Zo ontstaat een karaktervol beeld, dat mooi contrasteert met de witte gevels van de binnentuin.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
 

ampe.trybou architecten

Sint-Kruis

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.