Flexibiliteit gericht op het nieuwe werken

"Hoogteverschillen slim overbrugd"

Dit kantoorgebouw werd opgetrokken in het Beneluxpark in Kortrijk. Het bevindt zich op een terrein met sterke hoogteverschillen en in de nabijheid van een vijver. Om de hoogteverschillen te overbruggen werd de gelijkvloerse verdieping opgesplitst in twee niveaus met daarboven nog eens vier verdiepingen. In het midden werd een grote, groene patio uitgespaard. Deze zorgt voor licht en lucht en structureert de interne werking van het kantoorgebouw.

Het gebouw, dat van ver een erg robuuste, bijna abstracte uitstraling heeft, verandert van aanzicht als u dichterbij komt. De robuustheid maakt plaats voor subtiliteit, verfijning en detail. De gevel is strak geritmeerd door de raampartijen, geaccentueerd met een verticale en horizontale strook van baksteen gemetseld in een opmerkelijk muizentandverband.

Monumentale uitstraling

Het gebouw moest monumentaal, prestigieus en reeds van ver zichtbaar zijn om het begin van het bedrijventerrein te markeren. De gevel werd afgewerkt met de Terca Classo Brons Rustiek, een gele handvorm baksteen met witte en groene nuances. Opvallend zijn de stroken in muizentandverband, waarbij de stenen in een hoek van 75 graden op elkaar staan. Door het reliëf in de geveldetails ontstaat een bijzonder spel van licht en schaduw, met steeds veranderende kleurschakeringen.

Informatie over het project

 
Architect

Locatie

Product

 

POLO Architects

Kortrijk

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.