Tweeledige vormentaal

“Perfecte verankering in de omringende context”

Dit huis is gebouwd aan de rand van het perceel om zoveel mogelijk grond vrij te maken rondom de woning.

Het project maakt gebruik van de mogelijkheden die de oriëntatie en de omringende context bieden en hanteert een dubbele vormentaal: een massieve en monolithische voorgevel in schril contrast met de achtergevel die zich wijd opent naar de naburige velden. De horizontaliteit van de woning maakt het mogelijk om te verankeren in de omringende context die gedomineerd wordt door de weilanden.

Harmonie van grijs en zwart

Het ontwerp van het huis vereiste een materialisatie die op deze dubbele taal kon reageren. De robuuste en langgerekte Wasserstrich Special Sablé baksteen geeft karakter aan de grote metselvlakken en versterkt de horizontaliteit van het geheel, in het bijzonder dankzij het ontbreken van voegwerk. Het dunne voegloze metselwerk laat de vorm van de baksteen mooi uitkomen. De zandgrijze tinten vermengen zich met het zwarte aluminium schrijnwerk, waardoor de verfijnde volumetrie beter tot uiting komt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Architect Benoit Courcelles

Moeskroen

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.