Mag het iets opvallender zijn?

“Meer bewoonbare ruimte binnen eenzelfde volume” 

Dat een rijwoning niet saai hoeft te zijn, bewijst dit project. Bouwheer en architect wilden hier een aparte constructie die opvalt tussen de eerder ‘brave’ architectuur in het omgevende straatbeeld. De niveauverschillen op het terrein vormden een extra uitdaging, die handig gecounterd werd door de architect. 

Zo werden het gelijkvloers en de garage gedeeltelijk verzonken onder de rooilijn, waardoor een extra verdieping mogelijk was met wisselende niveaus. De zoon van het gezin kreeg de topverdieping toegewezen. Voor voldoende contact met buiten werd naast zijn woongedeelte een patio/dakterras aangelegd, enkele treden hoger. Op dit niveau werden enkele speelse driehoekige uitsparingen in de gevels aangebracht. 

De illusie van een dunmortelbed 

Voor de gevelsteen viel de keuze op de Terca Pagus Rood-Bruin Iluzo. Deze steen is onderaan voorzien van een uitsparing, waardoor met een normale voegdikte kan gewerkt worden. Aan de buitenzijde lijkt het echter alsof het om een dunbedmortel gaat. De gevels zijn monolitisch opgevat, maar met de nodige, speelse accenten. Her en der werden stenen meer naar buiten geplaatst, wat voor een boeiend reliëf zorgt. De architect maakte ook gebruik van een eigen bedacht halfsteenverband dat verspringt in wisselende rijen van 2 en 3 stenen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

ty.me architecten 

Overijse

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.