Speelse dakvorm

“Project met een hoek af, geïntegreerd in een dorpse omgeving”

Dit nieuwe notariaatsgebouw werd op de verdieping voorzien van een woongelegenheid met aparte toegang vooraan. Aan de straatzijde sluit de dakhelling naadloos aan op het profiel van de buur. Het gelijkvloers werd maximaal bebouwd met een diepte van 20 m. 

De bovenbouw bestaat uit twee delen, een volume van 9 m op 6 m diep onder een hellend dak. Het geheel vormt een archetypische schakeling van twee volumes. De massieve bovenbouw is voorzien van een omsloten dakterras. Naast het dakterras is nog plaats voor een ontspanningsruimte. Er werd gewerkt met een geknipte gevel, waardoor de oprit vooraan verbreedt en waardoor een speels volume ontstaat.

Helderheid, belijning en textuur

Voor het dak werd gewerkt met de Koramic Tegelpan Elfino Agaatgrijs. Dit omwille van haar fijne belijning en textuur. De kleuren van gevel en dak sluiten harmonisch bij elkaar aan, waardoor een helder, licht en monolitisch volume ontstaat.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

MARKland architecten, Kortrijk

Passendale

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.