Groepswoningbouw met sterk individuele invulling

“Schaalverkleining met contextverankering” 

Dit sociale woonproject werd ontwikkeld aansluitend bij het woonkarakter en de schaal van de Tuinwijkstraat in Geetbets. Aan de straatkant werd een semipubliek groen erf voorzien, dat als hoofdentree fungeert en dat via een dwarse doorkijk indirect in relatie staat met het achterliggende centrum. Dit zorgt voor een ontmoetingsplaats, een rustpunt waarop alle voordeuren geënt zijn.

Het compacte ‘totaalvolume’ omvat 12 wooneenheden, die door de vertande opstelling en specifieke inplanting in maximale relatie gaan met het voorliggende erf en de straat. Elke wooneenheid krijgt op die manier zijn eigen voorgevel én voordeur en de verwijzing naar de schaal van de omliggende eengezinswoningen is overduidelijk. Ook aan de achterzijde resulteert deze opstelling in een dynamische volumieke massa, waarbij de privacy van de tuinen en terrassen maximaal is en het panorama op het centrum voor alle bewoners gelijkwaardig. Het resultaat is een groepswoningbouw met sterk individuele invulling in een uitgesproken groene context.

Oranje accenten op een zachtpaarse ondertoon

Als gevelsteen werd gekozen voor een Brick-mix van Terca Artiza Maaseiker Bont en Artiza Paarsblauw. De ruwe textuur en de speelse kleurschakeringen van de gevelstenen zorgen voor een uniek effect. Oranje accenten op een zachtpaarse ondertoon geven het geheel een warme uitstraling. Het zwarte aluminium schrijnwerk en de antraciete matte Actua 10 dakpannen van Koramic nuanceren deze kleurtoon.

De materialisatie is sober en tijdloos, maar anderzijds ook duidelijk ‘nieuw’: een subtiele hedendaagse transformatie van het aanwezige bakstenenpalet van de naburige woningen en een neutrale achtergrond voor de (steeds wisselende) kleurtinten van het omgevende ‘groen’.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.