Speelse volumes

“Gedicteerd door de vorm van het perceel”

De vormgeving van deze woning werd hoofdzakelijk bepaald door de vorm van het perceel en de oriëntatie ervan. Het betreft hier een atypisch perceel waarbij de zuidgerichte tuin zich volledig rechts van de woning bevindt.

De woning werd qua volume aan de zijgevel rechts opengewerkt naar de tuin toe. Een luifel zorgt hierbij voor de nodige zonwering tijdens de warmste dagen van het jaar. Het contrast tussen de gesloten delen met gevelsteen en de grote raampartijen in de voorgevel zorgen, samen met de verspringende volumes, voor een luchtig, speels karakter.

Verlijmd in wildverband

Er werd gekozen voor de Terca Imperium Flavius in wildverband. Deze gevelsteen kwam in eerste instantie in aanmerking omwille van zijn genuanceerde kleur en smalle langgerekte vorm. Zijn formaat, in combinatie met de verlijmde toepassing, versterkt mooi de horizontaliteit en benadrukt de volumewerking van het ontwerp.

Informatie over het project

 

Architect

Locatie

Product

 

VAMarchitecten, Wim Vanacker

Marke

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.