“Kleiklinkers boordevol symboliek voor de omgeving”

Nieuwe bestrating in het teken van authenticiteit in Donk

In 2014 onderging de dorpskern van Donk, nabij Maldegem, een heuse metamorfose. Toen een nieuw rioleringsstelsel aangelegd werd, gebruikte de gemeente de gelegenheid om ook de bestrating te vernieuwen. De kasseien maakten plaats voor platines. Voor het voetpad kozen de architecten dan weer voor kleiklinkers, wat een fraaie esthetische meerwaarde oplevert. En omdat de voetpaden zich op dezelfde hoogte als de rijbaan bevinden, zien ze er een stuk breder uit dan voorheen.

Waarom de Authentica Retro Havanna kleiklinkers?

Antea Group zocht een duurzaam materiaal dat mooi harmonieert met de platines enerzijds, en met de rustgevende omgeving anderzijds. Dat subtiele evenwicht bereikten ze met kleiklinkers. Verder sloot Authentica Retro Havanna perfect aan bij de ambities van gemeente en architecten: het resultaat straalt authenticiteit uit, alsof de tijd is blijven stilstaan. De materialen staan bovendien symbool voor de omgeving: landelijk en rustiek, maar toch met een eigentijdse toets.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Antea Group, Karel Dewitte, Gent

Maldegem

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.