Een infrastructuur op maat van de buurt

“Een plaats voor ontmoeting en sociale cohesie”

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bouwde deze campus nabij Simonis in Koekelberg, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar Nederlandstalige kinderopvang en onderwijs in Brussel. Het bouwproject geeft een nieuw gezicht aan een site met een rijke onderwijsgeschiedenis. De gebouwen uit 1978 en 1981 hebben vandaag plaatsgemaakt voor een infrastructuur op maat van de buurt.

Het resultaat van de samenwerking tussen de VGC en Campus Koekelberg nv is een state-of-theart campus waar ontmoeting centraal staat. Met een totaaloppervlakte van 12.599 m² aan leer- en recreatieruimte en 4.000 m² aan buitenruimtes zorgt het project voor een cross-over tussen school en buurt, studie en vrije tijd.

Spel van belijning in de gevel

Het kinderdagverblijf werd uitgevoerd met Terca Forum Branco, de basisschool met Terca Agora Superwit en de secundaire school met een mix van beide stenen (30% wit en 70% beige). Naast de mix van 2 gevelstenen werd ook het gebouw van de secundaire school uitgevoerd met een reliëf in de baksteen zodat een spel van belijning in de gevel verkregen wordt. Deze keuze werd bepaald door overwegingen op het vlak van esthetiek, maar ook duurzaamheid.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

B2Ai, Sigrid Decramer

Koekelberg

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk