Expressieve gevel met knipoog naar vroeger

“Nieuwe satellietbrouwerij als eerbetoon aan het verleden”

Deze nieuwe satellietbrouwerij van Lindemans werd opgetrokken in Ruisbroek en integreert de nieuwste technieken inzake warmterecuperatie en waterzuivering. Qua ontwerp en materialen is het bouwwerk geënt op de 19e eeuwse industriële architectuur. Het complex bestaat uit een productie- en opslaghal in geprefabriceerde betonnen sandwichpanelen en een publiek toegankelijk volume in baksteenmetselwerk. Mede dankzij de baksteenarchitectuur steunt de brouwerij op traditie, maar is ze ook resoluut verankerd in haar tijd.

Het baksteengedeelte werd uitgewerkt met concaaf gebogen metselwerk en verwijst daarmee naar de vorm van de brouwtanks. De geometrie en massiviteit van het metselwerk worden verzacht door de keuze voor een eerder neutrale gevelsteen.

Sobere gevelsteen voor extra authenticiteit

De roodbruin genuanceerde Terca Recup Rupelse Rijnvorm verwijst naar de oude industriële gebouwen, waar er zich nog tal van bevinden op deze locatie. De steen straalt soberheid uit en werd in een wildverband geplaatst, waardoor het project een en al authenticiteit uitstraalt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

A2D, architecture 2 design

Ruisbroek

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.