Een strak maar luchtig geheel

“Grootschaligheid op mensenmaat”

De nieuwe zorgcampus Kouterman in Alken omvat een woonzorgcentrum met 87 kamers en 33 serviceflats, een dagverzorgingscentrum en een dienstencentrum van het OCMW. De gebouwen vormen op het grondvlak een F-figuur, waardoor de grootschaligheid van het project enigszins verkapt en visueel getemperd wordt. Er werd vooral gewerkt met lichte materialen.

Licht, zicht en groen speelden een bepalende rol bij het project. Zo beschikken de bewoners bijvoorbeeld over een gemeenschappelijke tuin. Om evidente en praktische redenen bevinden het dagcentrum en het dienstencentrum zich op het gelijkvloers. De kamers van de bewoners, ingedeeld in kleinere leefgroepen, situeren zich op de verdieping.

Wit voor een huiselijk karakter

De Terca Elignia Arctica Wit gevelstenen werden gecombineerd met horizontale stroken in architectonisch beton en accenten in donkerbruine kunstharsbeplating. Samen met de ritmiek van de verticale ramen zorgt dit voor een strak maar toch luchtig geheel. De terrassen en paden werden gerealiseerd in een Trendline Triton getrommeld kleiklinker. De authentieke klinker met zijn natuurlijke uitstraling en handig formaat was doorslaggevend qua keuze.

Informatie over het project

 
Architect

Ontwerp bestrating

Locatie

Product

 

dbv architecten, Hasselt

All Garden Service,  Stevoort

Alken

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.