“Bakstenen kijkdoos op het landschap”

Notariaatswoning in Horebeke

Op het einde van een doodlopend straatje in de Vlaamse Ardennen staat een notariaatswoning die evenveel respect afdwingt als de natuur die haar omringt. Neutraal en toegankelijk voor elke bezoeker dankzij haar ruwe baksteenvolume, en toch volledig opengewerkt naar de prachtige omgeving. Samen met de bezoeker lijkt het landschap binnen te treden in het gebouw.

Waarom Terca Caracterra Hectic?

Het architectenatelier koos bewust voor de ruwe Terca Hectic gevelstenen, die perfect contrasteren met de slanke witte raamkaders. Het baksteenvolume vooraan lijkt erg gesloten, maar wordt knap doorbroken door dit witte volume, dat de toegang tot het gebouw markeert. De materiaalkeuze zoekt het midden tussen een huiselijk karakter en een zakelijke sfeer, en dat geldt ook voor het interieur. De materialen aan de zijkanten gaan zodanig subtiel over in het omliggende landschap dat het gebouw er zomaar neergestreken lijkt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Atelier Vens Vanbelle

Horebeke

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk