"Genieten van zenitaal licht"

Overkraging zorgt voor beschutting

Dit concept met strakke belijning valt op door de overkraging die vanaf de carport de woning snijdt en die fungeert als overdekte parking en beschutte inkom. Een rechthoekige waterpartij scheidt het terras van de inkom en lijkt als het ware de woning binnen te dringen.

De open patio loopt door over 2 verdiepingen, waardoor de inkom, de vide aan de nachthal, de living en de master bedroom genieten van zenitaal licht en van zicht op het water. Dit zorgt tevens voor een continue beleving van de architectuur, steeds vanuit een ander perspectief.

Waarom Terca Rustica Oud Laethem?

Om het enigszins monolitische uitzicht van de imposante overkraging te verzachten, werd gekozen voor een Terca Rustica Oud Laethem gevelsteen. Door de lichtgrijze tint en de plaatsing in wildverband werd een eerder luchtig en speels effect bereikt wat de woning ‘toegankelijker’ maakt. De verouderde look van Terca Rustica Oud Laethem en zijn generfde, bezande oppervlaktestructuur contrasteren mooi met de strakke vormgeving.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

db architecten, Adriaan De Beenhouwer

Beersel

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.