Overkoepelend schild van kleipannen

“Een buitenruimte voor elk moment”

Deze paalwoning in overstromingsgebied staat ’s winters effectief met de voeten in het water waardoor het maaiveld ontoegankelijk wordt. Bij het ontwerp is er daarom gezocht naar een continuïteit aan kwalitatieve buitenruimtes die mee opgetild worden tot op het niveau van de woning zodat ze het hele jaar door benut kunnen worden.

Rondom de woning bevinden zich op het noorden een overdekte inkomzone, op het oosten de wintertuin die tevens dienst doet als bioklimatische serre, op het zuiden een overdekt terras dat tevens zonwerend werkt, en op het westen het zonnige en panoramische avondterras met twee verdiepingen. De binnen- en buitenruimtes worden verenigd onder een overkoepelend schild van kleipannen dat de woning haar typerend uitzicht geeft.

Coherent geheel

Zowel het dak als de gevels werden bekleed met de Koramic Oude Pottelbergse Pan 451 Vieilli blauw gesmoord. Daken en gevels leiden zo tot een uniformiteit die de verscheidenheid van de ruimtes rondom de woning tot een coherent geheel maakt. Om dit effect te bereiken was een afwerkingsmateriaal dat zowel op gevel als dak toegepast kon worden essentieel. De Oude Pottelbergse Pan 451 Vieilli blauw gesmoord geeft bovendien dankzij haar reliëf en kleurschakeringen een natuurlijk en ietwat ruwer uitzicht aan het anders vrij strakke volume.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

eA+ architecten, Martijn De Coster, Stijn Van den Broecke

Drongen

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk