Voortbouwen op de jaren zeventig

“Een gebouw dat zorg én beveiliging uitstraalt”

Het nieuwe politiekantoor van Ninove bevindt zich in het hart van een complex dat in de stijl van de jaren zeventig is gebouwd op de site van het voormalige postsorteercentrum. De lijnen van het gebouw zijn geïnspireerd op de bestaande gebouwen en gaan op in de stijl van het complex.

In deze buurt rond het stadhuis, het vredegerecht en het postkantoor werd traditioneel volop met baksteen gebouwd. Het volume en de materialisatie zijn een hedendaagse interpretatie van de architectuur uit de jaren zeventig. Het gelijkvloers omvat publieke ruimten, ruimten voor de beklaagden en ruimten voor het personeel. De verdiepingen zijn volledig gewijd aan de agenten. De volumetrie van het gebouw zorgt voor natuurlijk licht en zonnewinst op elke verdieping. Op het gelijkvloers is een patio gecreëerd om van dit licht te profiteren.

Eén met de omgeving

Omdat het postkantoor in bruine baksteen was uitgevoerd, werd voor het project van het nieuwe politiekantoor gekozen voor een Brick-mix van Terca Pagus Bruin-Zwart Iluzo en Pagus Grijs Iluzo gevelstenen. Deze zorgen voor het aparte karakter van het bouwwerk, terwijl het geheel toch opgaat in de bouwtypologie en materialisatie van de omgeving.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Bureau d'architectes Emmanuel Bouffioux

Ninove

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.