Spelen met volumes

“Verwijzing naar het ritme van de individuele woonhuizen in de straat”

Project ‘Tenbosch’ is een wooncomplex met hoogtes die variëren tussen 4 en 7 verdiepingen. Het omvat 35 appartementen en een commerciële ruimte. De eerste fase van het project omvat 10 modules die de breedte en de diepte van een traditioneel woonhuis overnemen.

Om de speelse diversiteit van de bestaande woonhuizen aan de overzijde te benaderen, werden de modules opgetrokken met afwisselend een uitspringend en een teruggetrokken geveldeel. De twee laatste modules zijn hoger en zorgen voor een visuele aansluiting met het naastgelegen gebouw van 11 verdiepingen. Deze laatste twee modules beschikken over zuidgerichte gevels die zich openen naar de straatzijde toe. Alle appartementen zijn trouwens gericht naar de straatkant, om eveneens van deze ideale oriëntatie te kunnen genieten. De terrassen zijn inpandig en maken aldus integraal deel uit van de woongelegenheden.

Visuele continuïteit

Er werd gewerkt met een Terca Agora Zilvergrijs gevelsteen. Bepaalde geveldelen werden gerealiseerd in een afwijkend verband met twee formaten van gevelstenen: M50 en Eco-brick WF, waardoor vlakken en belijningen ontstaan die de massiviteit van de gevels op een speelse wijze doorbreken. Het gebruik van deze gevelsteen zorgt tevens voor de visuele continuïteit van het project binnen de aanwezige context.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Urban Platform, Brussel

Elsene

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.