Halfopen bebouwing ondergaat verjongingskuur

“Besteed aandacht aan een goede lichtinval.”

De bestaande toestand

De halfopen bebouwing uit 1966 stond er triest bij. Elektrische installatie, verwarmingssysteem, houten buitenschrijnwerk, sanitair, keuken, vloeren en aankleding schreeuwden om vervanging.

Spouwmuren en dak waren niet geïsoleerd. Een gebrekkige indeling en interne organisatie resulteerden in kleine, donkere kamers.
 

De opzet

De eigenaars droomden van een goed uitgeruste, comfortabele woning met veel daglicht, meer ruimte en ruimtelijkheid, een inrichtbare zolderruimte en een betere relatie met het terras en de tuin. Ook drongen ze aan op een nieuwe gevelarchitectuur met een hedendaagse uitstraling.

De ingrepen

Architect Bert Hermans greep stevig in. Hij stripte de woning tot op de ruwbouw en sloopte de 4,7 m brede achterbouw. Alle installaties, nutsleidingen, buitenschrijnwerk, regenafvoeren en kroonlijsten werden vernieuwd.
 

De bestaande raamopeningen bleven grotendeels behouden. Alleen de ramen in de zijgevel werden vergroot. Op de plek van de vroegere achterbouw bevinden zich nu de keuken en de ontbijthoek. Die staan via een schuifraam en deur in verbinding met het terras. De lichtstraat boven de ontbijthoek laat het daglicht tot ver in de woning doordringen.

Het sanitair werd vernieuwd en uitgebreid. De badkamer met lavabo, douche en toilet krijgt adem dankzij de aansluiting op het dakterras boven de keuken. Via een trapgat in de nachthal is er voortaan een vlotte toegang tot de goed geïsoleerde zolder. Die doet momenteel dienst als hobbyruimte, was- en strijkkamer, en technische ruimte voor de nieuwe condenserende gaswandketel. Vier dakvlakramen halen het daglicht naar binnen. Alle infrastructuur is aanwezig om de zolder later op te delen in twee slaapkamers met badkamer.

Buiten herinnert niets meer aan de vroegere woning. Er kwam een nieuwe buitenschil met 7 cm isolatie in de spouw. Het gevel metselwerk in titaangrijze en zilvergrijze baksteen, en de dak- en puntgevelbekleding met antracietgrijze platte pannen geven de woning een hedendaagse uitstraling. De wat dieper gelegen inkompartij in de zijgevel bleef behouden en wordt geaccentueerd door de zilvergrijze gevelsteen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
Dak en deel gevel
Gevel

Tips

“Besteed aandacht aan een goede lichtinval.”

“Grijs gesmoorde gevelstenen bieden tal van mogelijkheden voor een crea - tieve en eigenzinnige architectuur.”

“Zorg voor een goede basis. Begin nooit met de afwerking vóór het dak en de muren in orde zijn.”

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.