“Ode aan de klassieke parementsteengevel”

Make-over van de Leopoldkazernesite in Bergen

In het kader van ‘Bergen culturele hoofdstad 2015’ onderging de Leopoldkazernesite een ware facelift. De Stad Bergen gaf de opdracht voor de bouw van een nieuw wooncomplex, de renovatie en bouw van het hoofdkantoor voor Bergen 2015 met, daartussenin, twee publieke pleinen. Die openbare ruimte verbindt de site meteen ook met het Justitiepaleis, het Theâtre du Manège en het historisch monument van de Tour Valenciennoise. Het U-vormige, langgerekte gebouw omvat zowel appartementen als handelsruimtes, kantoren en parkings.

Waarom Terca Forum Ombra?

De gevel van de moderne Leopoldkazerne is metselwerk op zijn best. Het is een ode aan de klassieke parementsteengevel uit het Bergense stadsbeeld, maar dan met een hedendaagse twist. Naast de ruwe TercaForum Ombra gevelstenen brengen ook de voegen en raamopeningen eenheid en cadans. Stenen en leuningen hebben dezelfde kleur, wat het homogene karakter versterkt. Het beton van de terrassen onderstreept de horizontale lijn, terwijl de dieperliggende ramen perspectief bieden.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Architectenatelier Matador

Bergen

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk