In functie van woonkwaliteit en connectie met de tuin

“Alles voor de muziek”

Deze jaren 80-woning met split-levels werd gerenoveerd en voorzien van een uitbreiding achteraan met een gelijkvloers volume op het niveau van de tuin. Dat gebeurde in functie van meer woonkwaliteit en een optimale relatie met de tuin. Ondertussen werden ook performante energetische verbeteringen aangebracht in het hoofdgebouw. De ruimte achteraan is volledig overdekt van linker- naar rechtermuur. Tussen het hoofdgebouw en de uitbreiding kwam een lichtstraat. 

De opdrachtgever is pianist/organist in zijn vrije tijd, waardoor veel aandacht uitging naar de akoestische performantie. De hoger gelegen woonruimte werd verbonden met de nieuwe uitbreiding d.m.v. een podiumtrap, die zowel als trap of als zitplaats kan gebuikt worden tijdens huisconcerten. Door deze integratie ontstaat een aangename ruimtelijke beleving. 

Zwarte zijwanden  

De zijwanden van de pianoruimte werden afgewerkt met steenstrippen Terca Agora Grafietzwart. In combinatie met de houten vloer in industriële parket en het akoestische plafond creëert dit een minimalistisch en tijdloos karakter.

Er werd veel zorg besteed aan het onderling afstemmen van de materialen en de kleurkeuzes van het hout. Ook de podiumtrap is een dominant element. De grafietzwarte zijmuren in steenstrippen zorgen voor harmonie en eenvoud.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Arch. Jean en ir.-arch. Jannes Vandercammen

Mariakerke

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.