Eenheid van dak en gevel

“De essentie van thuiskomen”

Deze typische villa in een bosrijke omgeving was dringend toe aan een opwaardering. Na afbraak van de aangebouwde aanhorigheden werd de bestaande woning tot haar essentiële vorm herleid en in een nieuw jasje gestoken. Haaks op dit volume werd een hedendaagse aanbouw gerealiseerd waarin de leefruimtes werden ondergebracht met maximaal contact met de tuin en het bos.

De gewaagde glaspartijen in combinatie met het doorgedreven gebruik van het zorgvuldig gekozen palet aan kleipannen voor zowel dak als gevel getuigen van architecturale klasse. De natuurlijke materialen zorgen ervoor dat het project respect uitademt voor de omgeving.

Adembenemende mix van tegelpannen

Het hoofdgebouw werd nageïsoleerd langs de buitenzijde en bekleed met steenstrippen van Terca Recup Rodelandse RV, op hun beurt voorzien van een witte cementlaag. Op die manier wordt een hedendaagse versie gecreëerd van de typisch wit geschilderde villa. Voor het dak van het hoofdgebouw, de bekleding van de onderzijde van de dakoversteken, de aanbouw én de gevels van de aanbouw werd een zorgvuldige tile-mix samengesteld van de Koramic Tegelpan Aleonard Pontigny Rouge naturel, Rouge flammé, Brun flammé, Vieilli naturel en Ocre rose.

Het resultaat is adembenemend dankzij de goede samenwerking tussen de bouwheer (huisfee.be), de dakdekker (HEM, Grimbergen) en ROVE architecten, Mechelen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Bouwheer

 

ROVE architecten

Bonheiden

De Huisfee

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.