Rentmeesterswoning getransformeerd tot luxeappartementen

"De achtergevel, met zijn zachte, vloeiende vormen en speelse uitstraling, is de perfecte aanvulling op de decoratieve en levendige architectuur van de authentieke voorgevel."

De Rentmeesterswoning, gebouwd in 1924, was eigendom van de familie de Merode. Meha projects kocht het impressionante en ietwat eclectische gebouw om er zes luxeappartementen in onder te brengen.

Oud en nieuw in één geheel

Voor de renovatie werd de voorkant van de woning gekenmerkt door een indrukwekkende trapgevel in rode baksteen. De achterzijde daarentegen miste de grandeur van de voorgevel. In samenwerking met architect Frédéric Vander Laenen werd een moderne uitbreiding toegevoegd die het gebouw cachet geeft.

Deze nieuwe achtergevel vormt een vloeiende overgang naar de groene tuin, met een grijze gevelsteen die goed tot zijn recht komt in combinatie met het zichtbeton en seizoen na seizoen zijn charme bewaart.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Frédéric Vander Laenen

Westerlo

Renovated showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve Terca oplossingen voor een stijlvolle gevelbekleding. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.