“De perfecte integratie van nieuwbouw in een oude industriële site”

Nieuwbouw met respect voor bestaande bebouwing in Oostende

Architecten Beel & Achtergael waren in Oostende verantwoordelijk voor het master- plan rond de herbestemming van het militair hospitaal. Het totale ontwerp omvat een 220-tal woongelegenheden (lofts, appartementen en woningen) ondergebracht in bestaande gebouwen en aangevuld met nieuwbouw- volumes. Vanuit de zorg om het behoud van het karakteristieke beeld van het militair hospitaal werd de nieuwbouw geconcentreerd in de randzones. Nieuwbouw en bestaande bebouwing werden in een nevengeschikte relatie geplaatst. Het ontwerp voorziet in een gedifferenteerd woningaanbod voor een gevarieerd publiek. De oriëntatie, ligging, uitzichten, typologie en interne organisatie verlenen elke woning zijn specifiek karakter.

Waarom een Terca Brick-mix?

Beel & Achtergael, dat naast het masterplan ook verantwoordelijk was voor de nieuwbouw, koos voor stenen die de gevelstenen van de gerenoveerde gebouwen op de site benaderen. De bakstenen werden afgestemd op het bestaande paviljoen, zonder het te willen kopiëren. Vandaar ook de keuze voor een mix van stenen. Door de vormgeving van de nieuwe gebouwen en de positionering van de grote ramen en terrassen wordt een zeker onderscheid tussen oud en nieuw gecreëerd.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

Beel & Achtergael

Oostende

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.