Nieuw Rijksarchief in Brugge

Hedendaagse architectuur in Brugge? 

Het Rijksarchief symboliseert een stapel oud papier, onder meer dankzij de speciaal gemetselde Terca Wasserstrich Special. Op zijn minst intrigerend.

Oud en nieuw verenigd

De lat lag hoog: een eigenwijs en modern geheel creëren dat de bestemming symboliseert. Het Rijksarchief zit niet alleen in het nieuwe gebouw maar ook in het voormalige Dominicanenklooster.
 

Onregelmatige metseltechniek

De blinde gevel kreeg dynamiek dankzij de onregelmatig gemetselde Terca Wasserstrich Special Rood gevelsteen. De ruwe, oneffen structuur en verweerde look en de in- en -uitspringende metseltechniek creëren een heel eigen dynamiek.
 

Typisch Brugs

Het gebouw kreeg een kleinschaliger maar fascinerender karakter, helemaal in overeenstemming met de omgeving. Er werd dan ook gekozen voor een totaalaanpak om alle elementen op elkaar af te stemmen.

Waarom Terca Wasserstrich Special Rood?

Door te kiezen voor deze uitzonderlijk lange baksteen, gemetst in verspringende, geaccentueerde stroken, kwam de architect tot een sobere geveldetaillering die verwijst naar het stapelen van oud papier.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Salens Architecten

Brugge

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk