Schakelbouwwoning met vrijstaande voorgevel

“Maximale toepassing van recuperatie- en herbruikbare materialen”

Deze nieuwbouw rijwoning vervangt de vroegere woning die gesloopt werd. De nieuwe constructie streeft een minimale milieuimpact na en een aangenaam woonklimaat voor bewoners en buren. Het betreft een houtschakelbouwsysteem waarbij de meeste bouwmaterialen hergebruikt werden.

De architectuur draagt bij tot een energie-efficiënt gebouw, onder meer door de glasgevel vooraan. In de voorgevel zijn openingen voorzien die het zonlicht tot diep in de woning laten doordringen. De woning is zo open mogelijk, wat een flexibel gebruik toelaat.

Eenvoudige en ontwapenende gevelsteen

De vrijstaande gevel voor de eigenlijke voorgevel werd uitgewerkt in Terca Colorline Iepers Rood Bezand, een eerlijke en eenvoudige gevelsteen die zowel contrasteert, maar ook opgaat in het straatbeeld. De steen werd afwisselend horizontaal en verticaal geplaatst. Raam- en deuropeningen verspringen in de hoogte, wat voor een extra dynamiek zorgt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Fotograaf

 

joranmarijsse architecture

Kortrijk

Yannick Milpas

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.